10 Ocak 2012 Salı

İhale yetmez, projeyi iptal ettirene kadar mücadeleye devam




3. Köprü için bugün Karayolları Genel Müdürlüğü’nde ihale yapılırken 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu da Karayolları Genel Müdürlüğü önünde eylemdeydi. Platform dışarıda eylemdeyken içerde de ihaleye gireceği söylenen hiçbir firma teklif vermediği için ihale iptal edildi

İstanbul Boğazı üzerine yapılması planlanan 3. Köprü projesine karşı mücadele eden 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu bugün (10 Ocak) ihalenin yapılacağı Karayolları Genel Müdürlüğü önünde eylemdeydi.

Yoğun kar yağışına rağmen  Yaşam ihaleye çıkartılamaz pankartı açarak Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünden Karayolları Genel Müdürlüğüne yürüyen platform üyeleri yürüyüş boyunca Köprü yıkılsın Tayyip altında kalsın”, “3. köprü istemiyoruz, “Mahalleme, evime, sokağıma dokunma” şeklinde sloganlar attı.

Platform adına yapıla açıklamada, yeni köprünün taammüden cinayet işlenmek olacağı belirtilip bu hatadan vazgeçilmesi istendi. İstanbul için yaşam; yaşanabilir bir İstanbul için köprü değil orman; köprü değil su; köprü değil toplu ulaşım” istediklerini söyleyen Platform üyeleri açıklamalarına şu sözlerle son verdiler: "Ormanlarımıza, su havzalarımıza, yaşam alanlarımıza karşı her cinayet teşebbüsünüzde meşru müdafaa hakkımızı kullanacak, İstanbul’u, doğal varlıklarımızı, suyumuzu ağaç ağaç, ev ev, sokak sokak savunacağız. Kapalı kapılar ardında hangi pazarlıkları döndürürseniz döndürün, bu cinayeti işlemenize izin vermeyeceğiz."

Eyleme Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, CHP Milletvekilleri ve Barınma Hakkı Büroları da destek verdi.

İhale yapılamadı
Dışarıda eylem yapılırken içeride de ihale için yarışacağı söylenen 18 firmanın yokluğu vardı. Hiçbir firma proje için teklif vermeyince İhale Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık tarafından ihalenin iptal edildiği duyuruldu.