26 Şubat 2011 Cumartesi

AKP’NİN YAĞMA KURULTAYI’NA KARŞI KENTLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA!

KENTLERİMİZİ VE HAYATIMIZI YAĞMALAMAK ÖYLE KOLAY DEĞİL!

Duyduk ki, AKP iktidarı, 4-5 Mart 2011 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde Kentsel Dönüşüm diye adlandırdığı Kentsel Yıkım ve Yağma Projelerini uluslararası bir kurultayda allayıp pullayacakmış!
(http://www.2011konutkurultayi.com/)
AKP iktidarı, özel yasalarla yetkilendirerek neo-liberal bir kentsel yıkım aygıtı gibi çalıştırdığı ve kentlerdeki kamusal alanları, yaşam alanlarını, tarihsel mekânları, su havzalarını, doğal varlıkları tehdit eden bir odağa dönüştürülen TOKİ eliyle düzenlenen “2011 Konut Kurultayı”nda, kentlerimiz ve hayatlarımız hakkındaki yeni yıkım planlarına meşruiyet sağlamaya çalışacak. SİT kararlarını, mahkeme kararlarını ve halkın iradesini görmezlikten gelerek, 3. Rant Köprüsünü hızla ihaleye açmak amacıyla Torba Yasa’ya özel maddeler koyan AKP iktidarı, kentsel dönüşüm yanlısı “akademisyenler”, rant çevreleri, “küresel kentleri” pazarlama uzmanlarıyla birlikte, hayatlarımızı yağmalamanın en karlı yollarını tartışacak.
Kentsel dönüşümün yıkıcı sonuçlarını, “rüya şehirler, gerçek çözümler, doğal afetlere hazırlık seferberliği, ucuz, güvenli konut” gibi cafcaflı sloganların arkasına saklamaya çalışanlara, TOKİ’nin ve kentsel dönüşümün ne olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz:
TOKİ demek, Ayazma’yı Ağaoğlu’na pazarlayarak Ayazma halkının hayatını tarumar etmek demektir! TOKİ demek, 3. Köprü güzergâhındaki ormanlık alanlara göz dikerek toplu konut adı altında lüks villalar yapmak demektir! TOKİ ve kentsel dönüşüm demek, darmadağın edilen Sulukule; yanan Haydarpaşa; yağmalanan tarihsel ve kültürel mekânlar; yok edilen ormanlar ve su havzaları; peşkeş çekilen okullar ve boğaz kıyıları; “işgalci” denerek kentlerin dışına sürülen, ikinci sınıf yurttaşlar sayılan emekçiler demektir.
Bizler, kentsel yıkım ve yağma planlarına karşı kentlerimizin ve yaşamın savunucuları olarak, bilimin ve halkın yanında olan akademisyenleri, aydınları, gazetecileri ve kurum temsilcilerini bu yağma kurultayına hayır demeye çağırıyoruz!
İstanbul’a, kentlerimize, yaşam alanlarımıza, barınma hakkımıza ve yaşama sahip çıkmak için, tüm dostlarımızı 4 Mart Cuma günü TOKİ Yağma Kurultayı’nın düzenlendiği İstanbul Kongre Merkezi önünde, kentlerimizin sahipsiz olmadığını hep birlikte haykırmaya çağırıyoruz!
Tüm dost kurumları, platformları, mahalle, çevre derneklerini, kentsel yıkım planlarına hayır diyen bilim insanlarını ve yağmacılara söyleyecek sözü olan herkesi etkinliğimize davet ediyoruz!

SERMAYE DEFOL KENTLERİMİZ SATILIK DEĞİL!
3. KÖPRÜ YERİNE YAŞAM PLATFORMU
(http://kopruyerineyasam.blogspot.com/)

Buluşma Yeri ve Saati: 11.00/ Taksim-Elmadağ HAVAŞ Otobüs Durağı
Basın Açıklaması: 11.30-İstanbul Kongre Merkezi, Harbiye
İletişim: 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu Sekretaryası - Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi- 0212 299 11 95- 0 537 572 14 44